Dagens ljusa tanke (5)

ljusa_tanke5

Dagens ljusa tanke handlar om förlåtelse. För ibland, det svåraste sak man kan göra är att förlåta sig själv. Att förlåta andra kan vara svårt men vi kan få något ut av det genom att känna oss som en ”bättre” person genom att förlåta.

När man behöver förlåta sig själv är man som en gisslan. Man behöver förlåtelse men eftersom man har skuldkänslor så känner man sig inte värdig att ge den till sig själv. Att andra har förlåtit oss brukar inte heller hjälpa så mycket.

Förlåtelse för mig är något magiskt. Det är när man hamnar någonstans mellan himmel och jord där ingenting man någonsin gjorde spelar längre någon roll. Sen måste man ändå komma tillbaka till verkligeheten där misstag gör ont.

Jag vet inte om det ens går att aktivt förlåta sig själv när man plågas av skuldkänslor. Därför handlar dagens ljusa tanke om att bli och vara förlåten istället för något man ”gör”. Detta i hopp och tron att förlåtelse kan komma till en när den rätta tiden kommer.

Annonser

3 svar to “Dagens ljusa tanke (5)”

 1. Varvara Says:

  Det är klart att man ska förlåta sig själv, det är en förutsättning för att kunna förlåta andra. Att förlåta kan vara renande på många sätt, det kanske har varit det för dig denna gång.
  Ha en fin lördag.
  Varma hälsningar
  Varvara

  • ro Says:

   Jag är inte riktigt där än, försöker fortfarande…
   Tack detsamma 🙂

 2. Tofflan Says:

  Mycket tänkvärda ord! 😀


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: