Om drömmar

Jag blev inspirerad av en läsares kommentar och tänkte skriva lite om drömmar…

När jag var yngre var en av mina största drömmar att komma till Sverige. Alla mina pengar gick åt att resa hit och när livet blev allt jobbigare blev det inte bara en dröm utan den enda utvägen… Min sista chans att överleva…

Sen, när jag väl, efter många försök, kunde stanna här så bröt jag ihop… Allt som jag tidigare försökte uthärda kom upp till ytan…

Det blev många år där av sjukdom, hopp och förtvivlan, dåliga möten med sjukvården…

Jag fick också reda på, nyligen, efter att ha gått en kurs, att det finns något som heter kulturtrötthet/kulturchock. Det är det man får när man har varit länge i ett annat land, ett jättejobbigt tillstånd som man måste ha upplevt för att riktigt förstå. Det förklarade en del av mina problem…

Men inlägget skulle handla om drömmar. Grejen är, när min dröm att komma till Sverige blev sann så visste jag inte vad jag skulle göra. Mitt sätt att överleva mitt liv hade varit att ha något att kämpa för, jag visste inte hur man ”bara levde”. Jag fick lära mig det också, och lär mig fortfarande…

Numera är mina drömmar inte så stora som att flytta till ett annat land. De är lite som mål som jag vill uppnå. Nu har jag börjat träna på gymmet till exempel, något som jag aldrig vågade tidigare! Så mina mål kan ha en del att göra med det och en del med kreativa sätt att tjäna pengar på, jag är ingen 8-16 person och trivs inte på de flesta arbetsplatser där en massa skitsnack pågår bland annat… Jag vill ha andra sätt att tjäna pengar på och jag vet att det går för det är många som har gjort det!

Så mina mål för tillfället kan se ut ungefär så här:

 • Kunna springa 1mil (tidigare mål var 5km men det klarade jag igår!!!! 😀 😀 )
 • Kunna lyfta 30kg på bisepscurlen (inte bara en gång dock) (just nu klarar jag av 10kg 3X12 och är skitnöjd, jag har bara tränad i två veckor, i början klarade jag av bara 5kg! ) Förresten, jag har ingen aning om jag någonsin kan klara av 30kg men drömmar är ju drömmar, vi får väl se hur mycket jag klarar av 🙂
 • Få en kropp ungefär som den här: (bild) (fast, a la Artemis = mer armar tack!  😉  )
 • Kunna tjäna pengar på sätt som jag mår bra av (jag har lite planer där…)
 • Att få mer mental ork!!! Det behöver jag!! Har tänkt börja träna yoga hemma, då blir ännu ett mål i uppfyllelse nämligen:
 • Att bli mer vig!

Det kan låta som att jag tränar bara för att få viss resultat, vilket delvis är sant så klart. MEN jag tycker det är skitroligt att vara på gymmet, jag älskar att använda maskinerna och längtar tills jag kan använda flera!

Jag till och med älskar att få träningsvärk, det låter tokigt jag vet, men har man som jag haft kronisk smärta kan det faktiskt vara skönt att få ”riktig” smärta som omväxling. Då producerar kroppen smärstillande hormoner har jag fått för mig men den gör det inte om man har kronisk smärta… (någon som vet med om detta? Jag minns inte var jag har läst det någonstans…)

Tanken är att jag ska tillbringa vintern på gymmet och inte hemma och vara deprimerad… Så jag tränar för att jag tycker det är kul, det är bara roligt att ha lite mål att se fram emot också 🙂

Så, vad tycker ni? 🙂 Inte att det spelar någon roll, jag tänkte bara jag skulle få lite positiv respons 😉 De negativa bryr jag mig inte om (de gör mig bara envis så jag använder dem för att uppnå målet)

Självklart är detta inte allt, jag har flera mål så klart 🙂

Och så är jag med krutgubbens grupp om godis och kaklöftet sedan igår 🙂 Ganska lätt för mig som ändå inte äter socker men ibland kan det hända att jag smakar på något sött när min man äter det så nu blir det stopp på det också.

Vad drömmer ni om? Vad har ni för mål? Stora eller små har det ingen betydelse tycker jag, bara man vill uppnå någonting!

Ha det gott! 🙂

Annonser

6 svar to “Om drömmar”

 1. Anneli Says:

  *Stående ovationer* Wow!!! Både till det du lyckats uppnå och till det som kommer!! 😀
  Mina drömmar skrev jag ju i en bloggpost på min blogg och de är så många så jag orkar inte upprepa dem!!
  Men jag tror att de flesta – eller t o m alla – mår bäst av att ha något att jobba mot!! Drömmar är bra för oss!

  • ro Says:

   Åh, Tack så mycket! 😀
   Du kan ju länka till ditt inlägg! 🙂
   Ja, jag tror också man behöver drömmar, eller att man kan må bra av dem i alla fall!
   Kramar till dig 🙂

 2. Varvara Says:

  Fint skrivet, Artemis!
  Det är härligt med drömmar, drömmar håller oss levande, tror jag!
  Just för tillfället lever jag i nuet (drömmer ibland) och tar en dag i taget. Jag brukar säga att jag är upptagen av livet!
  Jag kan i skrivandets stund inte dela med mig utav någon särskild dröm, men att resa och se andra platser är en av mina drömmar.
  Ha en fin dag!

 3. Antonia Says:

  Intressant skrivet. Intressant att se hur andra definierar drömmen.
  För mig är dröm är en dröm som inte går att förverkliga. Och då förblir det ett dröm resten av livet.
  Som tex. min dröm har alltid varit att bli författare. Redan som barn har jag drömt om det. Men jag har inte talangen. Jag är inte mästare av ord. Jag är inte flerdimensioner i min tänkande. Det är som med schack. Räcker inte att se ett steg åt gången man ska kunna se helheten och förutse den andras drag också. Kan inte heller.
  Ibland kan man tycka att vem som helst kan bli författare när kleti och peti och typ vem som helst ger ut bok. Men många av de har spökskrivare som sätter ord på berättelsen.
  Som liten har jag också drömt om att gifta mig med en ambassadör. 🙂 Men det är också bara en dröm som aldrig kommer att bli verklighet. Vet inte ens om jag skulle vilja det egentligen.
  Allt annat är mål i en verklighet som ska uppnås. Tror jag.

  • ro Says:

   Ja, det finns ju dessa drömmar också… som man vet är alldeles för långt fram… Anledning att jag kallar vissa saker ”drömmar” och andra ”mål” är just att vissa saker har känts omöjliga och det kändes som ett mirakel att de blev sanna. Dessa kallar jag drömmar. När man är ganska säker att man kommer att lyckas med någonting (om man jobbar hårt för det) kallar jag det för mål. Är det inte ungefär så du också menar?

  • Antonia Says:

   Ju 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: