Jag provar…

Jag och en medbloggerska har pratat lite om detta med järn och hur vanligt det är med brist på det…

Vi pratade också om piller versus mat som källor… Personligen föredrar jag mat som källa men faktum är att som jag äter i dagsläge är det svårt för mig att få i mig tillräckligt med järn… Och har man stor brist är det nog ganska kört… Man måste käka piller…

Jag är inte säker på att jag har brist men jag tänkte jag ska prova ta lite extra järn för att se om det har någon effekt. C. hade järnpiller hemma så jag tog ett ihop med något som får igång magen… Få se hur detta går. Det innehåller 100mg järn, det är typ ungefär en veckas behov… Känner jag mig bra med det kanske kan jag ta ett varje vecka några veckor framöver. Då är det ingen större risk för överdosering heller kan jag tänka mig… Och så slipper jag ta något varje dag…

Att ringa till sjukvården tänkte jag också, de kan ju ta blodprover och se om jag behöver järn och hur mycket… Men bara tanken på att kontakta dem igen, efter allt de har gjort till mig, det går bara inte…

Så länge jag kan ordna det själv så gör jag helst det.

Annonser

15 svar to “Jag provar…”

 1. Anneli Says:

  Det finns jättebra alternativ på Hälsokostaffärerna! Tänk också på att ta järn tillsammans med C-vitamin och undvik kalcium, té, kaffe, mjölk och mjölkprodukter i samband med järnet! Bäst effekt får du om du tar järnet innan du går och lägger dig – i liggande ställning blir upptagningsytan i magen större!

  Jag är inte heller förtjust i sjukvården!! T ex klagade jag i ca 4 år på hjärtklappning innan min läkare äntligen tog mig på allvar! Vid det laget hade jag fått en liten skada på hjärtat p g a att jag inte fått nån behandling!!
  KRAM!!

  • ro Says:

   Jaaa, jag vågar mig inte så mycket på hälsokost heller om jag ska vara ärlig, utom få saker som jag redan har provat… Anledning är att jag tog något som heter blutsaft (järn med en massa örter och växter) och en av ”mina” läkare sa att jag inte ska ta örter för många kan vara skadliga för sköldkörteln… Han trodde att det var därför jag fick giftstruma…
   Men jag undrar hur många vanliga mediciner också kan skapa obalans, läkare är så duktiga på att skylla på örter men deras mediciner är det aaaldrig fel på. Precis innan jag fick giftstruma första gången hade jag använt kortison på nacken (=nära sköldkörteln) för att jag hade eksem. Men jag läste på paketet att man inte ska använda den på sår och det är ofta det blir sår på eksem… Men jag trodde att läkaren visste vad han gjorde (men det gjorde han tydligen inte, det var han som också ljög om mina prover och ville ge mig antidepressiva… han var dessutom otroligt otrevlig…)
   Suck alltså, dessa läkare… Och de ska ha så stor lön också! För vad undrar jag?
   Hur kunde de låta det gå så långt med ditt hjärta? Vem är det som drabbats av det? Just det, inte dem i alla fall…
   Man ska inte vara arg, jag vet, men jag blir så arg på dem!!!
   Tack för dina tips förresten!
   KRAM!

  • Anneli Says:

   Men herre jösses!! ÄNNU en kommentar som jag missat!! Varför funkar inte den funktionen som jag har kryssat i att jag ska få vidare kommentarer som mail???
   Nåja, här kommer i alla fall ett svar – äntligen!! 😀
   JAg har ALDRIG hört att Blutsaft ska vara skadligt för sköldkörteln, och att det skulle ha skapat din giftstruma är bara löjligt!!! Vanlig skolmedicin är sååå mycket värre med alla sina kemiska beståndsdelar och läskiga biverkningar!!!
   Jag litar inte på läkarkåren!! Jag har kompisar som är läkare, så jag vet hur hjärntvättade de är!! Visste du att det är läkemedelsbolagen som står för läkarutbildningen?? Gissa hur oberoende den utbildningen är…!! Nä, fy faan!! Skandal är vad det är!!! De får bara lära sig om massa piller, men inte om matens betydelse eller hur man förebygger sjukdomar för att slippa äta medicin! Det är ju inte läkemedelsbolagen intresserade av – de vill ju sälja sitt gift!!
   Och läkare som ljuger borde bli av med sin legitimation!! Gu’ så fult gjort!!! Jag blir så arg…!!!

   Ja, hur kunde det gå så långt med mitt hjärta?? Det undrar jag också!! Men man får väl inte kosta några pengar…! I ca 4 år klagade jag på hjärtklappning utan att det hände nåt!! ”Lite hjärtklappning är inte farligt – det har de flesta då och då” sa min läkare…! Ända tills hon ÄNTLIGEN lyssnade ordentligt och fick höra hur det lät – då jäklar blev det fart på kärringen!! Men då hade jag redan en skada på hjärtat…!
   Nä, nu MÅSTE jag komma isäng!! Kl 9.00 ska jag vara på kursen…! Om det är fler kommentarer som jag inte har svarat på så kan du väl uppmärksamma mig på det så ska jag svara på dem!! Men nu som sagt – sängen… horisontalläge…innan det är dags att åka in till stan!! 😀 Zzzzzznark!!!

  • ro Says:

   Tack! 😀
   Sov så gott 😀

 2. Daniel Says:

  ja tala med nån i en hälsokostaffär… finns ju många andra specialister att tala med som inte arbetar inom sjukvården som tror på alternativa grejer- de lär nog veta!!

  • ro Says:

   Ja, det finns ju andra också, det tänkte jag faktiskt inte på Daniel. Tack för påminnelsen!
   Kram

 3. kickan34 Says:

  kolla med personal på apoteket, de vet mycket! :O

  sv jo de e bra med mig och med Freddy oxå.

  e rädd för att somna bara – gillar inte att det blir svart när man blundar.

  • ro Says:

   Jag vet hur det är… gillar inte heller mörkret…
   När jag var liten så blundade jag först efter att jag hade sömnat… Låg där och stirrade som en uggla tills jag var för trött….

 4. kickan34 Says:

  ok , men testa går ju bra, om du inte behöver det så antar jag att man kissar ut överskottet med urinen iaf! 🙂

  sv. tack! 🙂 **

  • ro Says:

   🙂 🙂

 5. Rebecca Says:

  Hej tjejen!
  Järn är ju superviktigt när man har probs med skölden, vilket gick upp för mig rätt nyligen. Ingen endokrinolog har någonsin tagit upp detta med mig. Jag tar ett flytande tillskott som även innehåller folsyra och det bästa av allt… det är fritt från jäst, färgämnen & konserveringsmedel. Tillskottet heter Naturkraft & kommer från SKIP. Det gav mig snabb effekt. 3 dagar och jag vaknade utan att känna mig trött & tung. Kolla in deras hemsida om du vill: http://skip.se/

  Kram

  • ro Says:

   Mycket bra sida. Tack för tipset!
   Kram 🙂

 6. Rebecca Says:

  Å jo. Du kan överdosera… Järn är toxiskt så man ska ta det varligt. Min erfarenhet, av naturkraft, är att när magen börjar bli trög då har man fått tillräckligt. Det är viktigt att känna in. Känner du dig pigg & härlig efter ett tags användande så gör uppehåll ett par dagar. Sen kan man köra igen om man tycker att man behöver. 🙂

  • ro Says:

   Det var ungefär så jag också tänkte… Jag ska tänka på det. Tack för alla råd! 🙂

 7. järntabletter « En dag i sänder Says:

  […] gjorde jag det i alla fall, köpte […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: