Sockerfri Dadelparfait

Grundreceptet kommer från den Rutiga kokboken (men jag har ändrat en hel del…)

  • 2-3 dl vispgrädde (vispad)
  • 2 äggulor
  • 2 äggvitor (vispade till skum)
  • 15 färska dadlar, skölja och urkärnade
  • vaniljpulver – eller annan smaksättning
  • lite honung (kan uteslutas)

Mixa äggulorna i matberedare ihop med vaniljn, dadlarna och honungen. Blir smeten för tjock för att vispa tillsätt lite grädde. Blanda ihop med den uppvispade grädden. Vänd ner de uppvispade äggvitorna försiktigt i smeten. Häll i en kärl och frys ner.

Det här blir jättegott och dessutom har trevlig konsistens. Du kan även frysa ner den lagomt till mjukglass -också mycket gott! 🙂

Uppdatering: denna glass blir ännu godare med hackad rostad mandel till 🙂

Och bild:

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: